poezii,versuri,rtete     
CATEGORII
POZE
DIVERSE
PERSONALITATI
REFERATE
AGENDA MEDICALA
PLANTE MEDICINALE
ISTORIE
DICTIONAR AL LIMBII ROMANE
SCRIITORI
PICTORI CELEBRII
CELE SAPTE MINUNI ALE LUMII
CARTE DE BUCATE
POEZII
TERAPII NATURISTE
ENCICLOPEDIE
HOMEOPATIA
ZODIAC SOLAR
PAGINA DE RELIGIE
DICTIONARUL LIMBII ROMANE
AGENDA MWDICALA
BIOLOGIE
GEOGRAFIE
CROITORIE PENTRU INCEPATORI ACASA
ANATOMIE
IMAGINI FLORA SI FAUNA
ARTICOLE
9-vita Prospect
A-z Retard Cu Luteina Prospect
Abaktal Prospect
Abilify Prospect
acecor prospect
acemiz
Acetaminofen Prospect
Acetona Dimetilcetona
Acid Acetic Prospect
acid acetilsalicilic
.Acasa » AGENDA MEDICALA » ABILIFY 10 MG PRET, PROSPECT, COSTDistribuie pe Facebook  Distribuie pe Google+
ABILIFY 10 MG PRET, PROSPECT, COST


Abilify 10 mg pret, prospect, cost injectabil

Aripiprazol 10 mg tablete

Aripiprazol 400 mg injectabil

Actiune terpeutica

Abilify (aripiprazol) este un medicament antipsihotic. Acesta actioneaza prin schimbarea actiunilor de produse chimice din creier, ajutand pentru a restabili echilibrul de anumite substante chimice naturale, in creier (neurotransmitatori).

Indicatii


Abilify se utilizeaza pentru tratarea simptomelor din bolile psihotice, cum ar fi schizofrenie si tulburare bipolara (depresie maniacala). De asemenea, este utilizat impreuna cu alte medicamente pentru a trata tulburare depresiva majora la adulti.

Abilify este, de asemenea, utilizat pentru a trata iritabilitatea si simptome de agresiune, modificari ale dispozitiei, temperament isterical si de auto-prejudiciului legate de tulburari de autism la copiii care sunt cel putin 6 ani.

Doze

Adulti:

Schizofrenie:

- doza initiala recomandata pentru ABILIFY este de 10 sau 15 mg pe zi, cu o doza de intretinere de 15 mg pe zi, administrata dupa o schema terapeutica in priza unica, fara legatura cu mesele.

ABILIFY este eficace in doze cuprinse intre 10 si 30 mg pe zi. Nu s-a demonstrat cresterea eficacitatii la doze mai mari decat doza zilnica de 15 mg, cu toate ca unii pacienti pot prezenta beneficii la o doza mai mare. Doza zilnica maxima nu trebuie sa depaseasca 30 mg.

Episoade maniacale:

- doza recomandata pentru initierea tratamentului cu ABILIFY este de 15 mg administrata o data pe zi, indiferent de orarul meselor, ca monoterapie sau ca terapie asociata. Anumiti pacienti pot beneficia de o doza mai mare. Doza maxima zilnica nu trebuie sa depaseasca 30 mg.

Prevenirea recurentei episoadelor maniacale in tulburarea bipolara I:

- pentru prevenirea recurentei episoadelor maniacale la pacientii la care s-a administrat aripiprazol in monoterapie sau terapie asociata, se continua terapia cu aceeasi doza. Ajustarea dozei zilnice, inclusiv reducerea dozei, trebuie luata in cosiderare pe baza starii clinice.

Copii si adolescenti:

Schizofrenia la adolescenti cu varsta de 15 ani si peste:

- doza recomandata de ABILIFY este de 10 mg/zi administrata dupa un regim terapeutic o data pe zi, indiferent de orarul meselor. Tratamentul trebuie initiat cu 2 mg (utilizand ABILIFY solutie orala 1 mg/ml) pentru 2 zile si ajustat la 5 mg pentru inca 2 zile pentru a obtine doza zilnica recomandata de 10 mg. Cand este necesar, cresterile dozelor urmatoare trebuie administrate in trepte de 5 mg, fara a depasi doza maxima zilnica de 30 mg.

ABILIFY este eficient la o doza cuprinsa intre 10 - 30 mg/zi. Eficacitatea marita la doze mai mari decat doza zilnica de 10 mg nu a fost demosntrata la adolescenti, cu toate ca unii pacienti pot avea un beneficiu de la o doza mai mare.

ABILIFY nu este recomandat pentru utilizare la pacientii sub 15 ani datorita datelor insuficiente privind siguranta si eficacitatea.

Mod de administrare

Luati Abilify exact asa cum v-a fost prescris de catre medicul dumneavoastra. Urmati toate indicatiile de pe eticheta si de pe prospectul medicamentului. Medicul dumneavoastra poate modifica doza ocazional pentru a va asigura ca obtineti cele mai bune rezultate. Nu luati acest medicament in cantitati mai mari sau mai mici sau mai mult decat v-a fost recomandat.

Nu luati acest medicament mai mult de 6 saptamani decat daca medicul dumneavoastra va spus asa.

Abilify poate fi luat cu sau fara alimente.

Masurati medicamentul lichid cu o lingura sau ceasca de masurare a dozei speciale. Daca nu aveti un dispozitiv de masurare a dozei, cereti farmacistului unul.

- Pastrati tableta in ambalaj- blister pana cand sunteti gata sa-l luati.

- Utilizati cu mainile uscate pentru a elimina comprimatul si puneti-l in gura.

&- Nu inghititi comprimatul intreg. Permiteti-i sa se dizolve in gura, fara a fi mestecat. Daca se doreste, se poate bea lichid pentru a ajuta la inghitit comprimatul dizolvat.

Utilizati Abilify cu regularitate pentru a obtine cele mai multe beneficii. Aveti grija sa va asigurati tratamentul continuu.

Medicul dumneavoastra va trebui sa verifice progresul dumneavoastra in timp ce utilizati acest medicament.

Informatii importante

Abilify nu este aprobat pentru utilizare in probleme  psihotice care sunt legate de dementa. Abilify poate creste riscul de deces la adulti in varsta cu afectiuni legate de dementa.

Unii tineri au ganduri de sinucidere cand utilizeaza medicamentul de tulburare depresiva majora si alte tulburari psihice. Medicul dumneavoastra va trebui sa verifice progresul dvs. la vizite regulate in timp ce utilizati Abilify. Familia sau persoanele care ii ingrijesc pe acesti pacienti ar trebui sa fie, de asemenea, in alerta la schimbari in starea de spirit sau simptomele dumneavoastra.

Opriti utilizarea Abilify si apelati medicul dumneavoastra imediat daca aveti urmatoarele simptome:

- febra cu rigiditate musculara si batai rapide ale inimii; - miscari musculare necontrolate;
- simptome care apar brusc, cum ar fi senzatie de amorteala sau slabiciune, dureri de cap severe, probleme de vedere, vorbire, sau de echilibru.

Reactii adverse Abilify

Cereti ajutor medical de urgenta, daca aveti oricare dintre aceste semne de o reactie alergica la Abilify: urticarie; respiratie dificila; umflarea fetei, buzelor, limbii, sau a gatului.

Opriti utilizarea Abilify si apelati medicul dumneavoastra imediat daca aveti:

- muschii foarte rigizi, febra mare, transpiratie, stare de confuzie, batai de inima rapide sau neregulate, tremor, sentimentul ca s-ar putea sa muriti;
- agitatie severa, stres, sau senzatie de agitatie;
- spasme sau miscari necontrolate ale ochilor, buzelor, limbii, fetei, bratelor, picioarelor;
- aspect-masca ca a fetei, probleme de inghitire , probleme de vorbire;
- crize (convulsii);
- ganduri de sinucidere sau dureri;
- numar scazut de celule sanguine - slabiciune brusca sau sentiment de rau, febra, frisoane, dureri in gat, gingii umflate, ulceratii bucale dureroase, gingii rosii sau umflate, ulceratii ale pielii, simptome de raceala sau gripa, tuse, probleme de respiratie; sau
- nivelul zaharului in sange a crescut - sete, a crescut urinare, foame, gura uscata, miros respiratie fructe, somnolenta, piele uscata, pierderea in greutate.

Reactii adverse frecvente Abilify pot include:

- crestere in greutate;
- vedere neclara;
- salivatie;
- ameteli, somnolenta; sau
- probleme de somn (insomnie).

Aceasta nu este o lista completa a efectelor secundare si altele pot aparea. Sunati medicul dumneavoastra pentru sfaturi medicale despre efectele secundare.

Contraindicatii

Abilify nu este aprobat pentru utilizare in conditii psihotice care sunt legate de dementa. Abilify poate cauza insuficienta cardiaca, moarte subita, sau pneumonie la persoanele in varsta cu afectiuni legate de dementa.

Nu trebuie sa luati ABILIFY daca sunteti alergic la aripiprazol.

Pentru a va asigura ca acest medicament este sigur pentru d-voastra, spuneti medicului dumneavoastra daca aveti:

- boli de ficat sau rinichi;
- boli de inima, tensiune arteriala crescuta sau scazuta, probleme de ritm cardiac;
- nivel ridicat de colesterol sau trigliceride (un tip de grasime in sange);
- un istoric de globule albe (WBC) nivel scazut;
- un istoric de atac de cord sau accident vascular cerebral;
- antecedente de cancer mamar;
- convulsii sau epilepsie;
- un istoric personal sau familial de diabet zaharat; sau
- probleme de inghitire.

Acest medicament in forma lichida (solutie orala) poate contine pana la 15 de grame de zahar per doza. Inainte de a lua solutia orala, spuneti medicului dumneavoastra daca aveti diabet zaharat.

Abilify poate provoca cresterea zaharului in sange (hiperglicemie). Discutati cu medicul dumneavoastra daca aveti orice semne de hiperglicemie, cum ar fi sete crescuta sau urinare, foame excesiva, sau slabiciune. Daca sunteti diabetic, verificati nivelurile de zahar din sange in mod regulat in timp ce luati ABILIFY.

Acest medicament sub forma de tablete poate sa contina mai mult de 3 miligrame de fenilalanina per comprimat. Inainte de a lua Abilify, spuneti medicului dumneavoastra daca aveti fenilcetonurie.

Sarcina si alaptarea

Spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti gravida sau intentionati sa ramaneti gravida in timpul tratamentului.

Daca luati medicamente antipsihotice in ultimele 3 luni de sarcina poate provoca probleme la nou-nascut, cum ar fi simptome de sevraj, probleme respiratorii, probleme de hranire, stare de nervozitate, tremor si muschii moi sau rigizi. Cu toate acestea, este posibil sa aveti simptome de sevraj sau alte probleme daca incetati sa luati medicamentul in timpul sarcinii. Daca ramaneti gravida in timpul tratamentului Abilify, nu incetati sa luati fara recomandarea medicului dumneavoastra.

Aripiprazol poate trece in laptele matern si poate afecta un copil alaptat.Nu trebuie sa alaptati in timp ce utilizati acest medicament.

Pastrare

A se pastra la temperatura camerei, departe de umiditate si caldura. ABILIFY solutie orala poate fi utilizat timp de pana la 6 luni de la deschidere, dar nu dupa data de expirare pe eticheta medicament.

Da uitati sa luati Abilify

Luati doza omisa imediat ce va aduceti aminte. Sariti de doza in cazul in care este aproape timpul pentru urmatoarea doza programata. Nu luati medicamente in plus pentru a compensa doza uitata.

Supradozaj

Se solicita asistenta medicala de urgenta sau sunati la linia de ajutor 112.

Simptomele supradozajului pot include somnolenta, varsaturi, agresivitate, confuzie, tremor, ritmului cardiac rapid sau lent, convulsii, probleme de respiratie, sau lesin.

Conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor

Acest medicament poate afecta gandirea sau reactiile dvs. Fiti atent, daca conduceti vehicule sau daca faceti ceva care necesita atentie.

Ce trebuie evitat in timpul tratamentului cu Abilify

Evitati sa va ridicati prea repede de pe scaun sau din  pozitie culcat, s-ar putea sa va simtiti ametit. Ridicati-va incet pentru a preveni o cadere.

Consumul de alcool poate creste anumite efecte secundare ale Abilify.

Evitati sa deviniti supraincalzit sau deshidratat. Beti  multe lichide, mai ales pe vreme calda si in timpul exercitiului fizic. Este mai usor sa devina periculos supraincalzirea si deshidratarea in timp ce luati ABILIFY.

Interactiuni

Luand acest medicament cu alte medicamente care provoaca somnolenta poate agrava acest efect. Adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a lua Abilify cu o pastila de dormit, medicamente narcotice pentru dureri, relaxante musculare, sau medicamente pentru anxietate, depresie, sau convulsii.

Multe alte medicamente pot interactiona cu aripiprazol. Acestea includ si cele pe baza de prescriptie medicala si cele fara prescrptie medicala ca vitamine si produse din plante. Nu toate interactiunile posibile sunt indicate aici. Spuneti medicului dumneavoastra despre toate medicamentele pe care intentionati sa le luati si orice medicament incetati sa utilizati in timpul tratamentului cu acest medicament.

Pret: 1,554,7 RON/cutie cu 1 flacon x 400 mg.
Pret: 421,87 RON/cutie cu 4 blistere x 7 comprimate.
vizite: 900

 

 

 

articole recente
• Sanval Prospect
• Ibuprofen Prospect
• Ibutin Prospect
• Urisan Gr Prospect

 

 

 

 

 

 

eXTReMe Tracker