poezii,versuri,rtete     
CATEGORII
POZE
DIVERSE
PERSONALITATI
REFERATE
AGENDA MEDICALA
PLANTE MEDICINALE
ISTORIE
DICTIONAR AL LIMBII ROMANE
SCRIITORI
PICTORI CELEBRII
CELE SAPTE MINUNI ALE LUMII
CARTE DE BUCATE
POEZII
TERAPII NATURISTE
ENCICLOPEDIE
HOMEOPATIA
ZODIAC SOLAR
PAGINA DE RELIGIE
DICTIONARUL LIMBII ROMANE
AGENDA MWDICALA
BIOLOGIE
GEOGRAFIE
CROITORIE PENTRU INCEPATORI ACASA
ANATOMIE
IMAGINI FLORA SI FAUNA
ARTICOLE
9-vita Prospect
A-z Retard Cu Luteina Prospect
Abaktal Prospect
Abilify Prospect
acecor prospect
acemiz
Acetaminofen Prospect
Acetona Dimetilcetona
Acid Acetic Prospect
acid acetilsalicilic
.Acasa » AGENDA MEDICALA » MICARDIS PROSPECT, PRET TELMISARTANDistribuie pe Facebook  Distribuie pe Google+
MICARDIS PROSPECT, PRET TELMISARTAN


Micardis 40 mg prospect, pret Telmisartan

Comprimate a 40 mg si 80 mg continand Telmisartan

Actiune terapeutica

Micardis (telmisartan) este un antagonist al receptorilor de angiotensina II. Telmisartan pastreaza vasele de sange de la ingustarea, care scade tensiunea arteriala si imbunatateste fluxul de sange.

Indicatii

Micardis este folosit pentru a trata tensiunea arteriala ridicata (hipertensiune arteriala). Uneori este administrat impreuna cu alte medicamente tensiunii arteriale.

Micardis este de asemenea folosit pentru a reduce riscul de accident vascular cerebral, infarct miocardic sau deces de la probleme cardiace la persoanele care sunt in varsta de cel putin 55 de ani, cu factori de risc pentru tulburari cardiace grave.

Doze si mod de administrare

Doza pentru adulti de obicei pentru Hipertensiune:

Doza initiala: 40 mg oral o data pe zi, cu sau fara alimente, presupunand volumului intravascular adecvat

Doza de intretinere: 20 mg la 80 mg oral o data pe zi

Doza pentru adulti obisnuite pentru reducerea riscului cardiovascular:

Reducerea riscului cardiovascular la pacientii care nu pot lua inhibitori ai ECA: 80 mg oral o data pe zi, cu sau fara alimente

Nu se cunoaste daca doze mai mici de 80 mg sunt eficiente in reducerea riscului de morbiditate sau mortalitate cardiovasculara.

Atunci cand se initiaza Micardis pentru reducerea riscului cardiovascular, se recomanda monitorizarea tensiunii arteriale, precum si ajustarea adecvata a medicamentelor care pot fi necesare pentru scaderea tensiunii arteriale.

Daca uitati sa luati Micardis

Luati doza omisa imediat ce va amintiti. Sariti doza omisa in cazul in care este aproape timpul pentru urmatoarea doza programata. Nu luati medicamente suplimentare pentru a compensa doza uitata.

Supradozaj

Se solicite asistenta medicala de urgenta sau de apel linia de ajutor 112.

Luati Micardis exact asa cum v-a fost prescris de catre medicul dumneavoastra. Urmati toate indicatiile de pe eticheta de prescriptie medicala. Medicul dumneavoastra poate modifica din cand in cand doza a va asigura ca obtineti cele mai bune rezultate. Nu luati acest medicament in cantitati mai mari sau mai mici, sau pentru mai mult timp decat este recomandat.

Puteti sa utilizati Micardis cu sau fara alimente.

Nu zdrobiti, mestecati, sau spargeti o tableta Micardis. Inghititi comprimatul intreg. Pastrati fiecare tableta, in ambalajul sau blister pana cand sunteti gata sa-l luati.

Iratamentul poate dura 2 pana la 4 saptamani inainte de a imbunatati simptomele. Continuati utilizarea medicamentului si spuneti medicului dumneavoastra daca simptomele nu se imbunatatesc.

Tensiunea arteriala va trebui sa fie verificata de mai multe ori pe zi.

Este posibil sa aveti tensiune arteriala foarte mica in timpul tratamentului cu Micardis. Sunati-va medicul  dumneavoastra daca sunteti bolnav cu varsaturi sau diaree, sau daca transpirati mai mult decat de obicei.

Daca sunteti tratat pentru hipertensiune arteriala, continuati sa utilizati acest medicament, chiar daca va simtiti bine. Tensiunea arteriala nu are adesea nici un simptom. Ar putea fi necesar sa utilizati medicamente pentru tensiune arteriala pentru tot restul vietii.

Ce ar trebui sa evitati in timp ce lua Micardis?

Evitati consumul de alcool. Se poate scadea tensiunea arteriala si poate creste unele dintre efectele secundare ale Micardis.

Nu utilizati suplimente de potasiu sau substituenti de sare in timp ce luati Micardis, decat daca medicul dumneavoastra va spus.

Evitati ridicarea brusca de pe scaun sau din pozitia culcat, s-ar putea sa simti ameteala. Sa va ridicati incet, cu grija, pentru a preveni o cadere.

Efecte secundare Micardis

Cereti ajutor medical de urgenta, daca aveti oricare dintre aceste semne de o reactie alergica la Micardis: urticarie; respiratie dificila; umflarea fetei, buzelor, limbii, sau a gatului.

In cazuri rare, Micardis poate provoca o afectiune care duce la descompunerea tesutului muscular scheletic, ceea ce duce la insuficienta renala. Suna-ti doctorul imediat daca aveti dureri inexplicabile musculare, sensibilitate sau slabiciune mai ales daca aveti, de asemenea, febra, oboseala neobisnuita, si urina inchisa la culoare.

De asemenea, apelati medicul dumneavoastra imediat daca aveti:

- un sentiment de lesin;
- putin sau deloc urinare;
- umflare, cresterea rapida in greutate; sau
- nivel ridicat de potasiu (ritm cardiac lent, puls slab, slabiciune musculara, senzatie infiorat).

Reactii adverse frecvente Micardis pot include:


- nas infundat, dureri ale sinusurilor;
- dureri de spate; sau
- diaree.

Aceasta nu este o lista completa a efectelor secundare si altele pot aparea. Sunati medicul pentru sfaturi medicale despre efectele secundare.

Contraindicatii

Nu utilizati Micardis si spuneti medicului imediat daca ramaneti gravida. Telmisartanul poate provoca ranirea sau moartea copilului nenascut daca luati medicamentul in timpul al doilea sau al treilea trimestru de sarcina.

Daca aveti diabet zaharat, nu utilizati Pritor impreuna cu orice medicament care contine aliskiren (Amturnide, Tekturna, Tekamlo, Valturna).

In cazuri rare, Micardis poate provoca o afectiune care duce la descompunerea tesutului muscular scheletic, ceea ce duce la insuficienta renala. Suna-ti doctorul imediat daca aveti dureri inexplicabile musculare, sensibilitate sau slabiciune mai ales daca aveti, de asemenea, febra, oboseala neobisnuita, si urina inchisa la culoare.

Nu trebuie sa utilizati Micardis daca sunteti alergic la telmisartan.

De asemenea, ar putea fi necesar pentru a evita luarea Micardis cu aliskiren daca aveti o boala de rinichi.

Pentru a va asigura ca acest medicament este sigur pentru dv, spuneti medicului dumneavoastra daca aveti:

- boli de rinichi (sau daca faceti dializa);
- boala de ficat;
- boala de inima;
- daca sunteti deshidratat; sau
- daca sunteti la o dieta saraca in sare.

Sarcina si alaptare

Nu utilizati Micardis daca sunteti gravida. Opriti utilizarea si informati medicul imediat daca ramaneti gravida. Telmisartanul poate provoca ranirea sau moartea copilului nenascut daca luati medicamentul in timpul al doilea sau al treilea trimestru de sarcina. Utilizati o metoda contraceptiva eficace.

Nu se stie daca telmisartanul trece in laptele matern sau daca aceasta ar putea afecta un copil alaptat. Nu trebuie sa alaptati in timp ce utilizati acest medicament.

Ce alte medicamente vor afecta Micardis?

Spuneti medicului dumneavoastra despre toate medicamentele pe care le utilizati, si cele pe care incepeti sau opriti utilizarea in timpul tratamentului cu Micardis, in special:

- digoxina;
- litiu;
- un diuretic sau "pilula de apa";
- (Medicamente non-steroidiene antiinflamatorii) AINS - aspirina, ibuprofen (Advil, Motrin), naproxen (Aleve), celecoxib, diclofenac, indometacin, sau meloxicam, si altele; sau
- ramipril sau alte medicamente pentru tensiunea  arteriala.

Aceasta lista nu este completa. Alte medicamente pot interactiona cu telmisartan, inclusiv cele pe baza de prescriptie medicala si medicamente produse pe baza de plante si vitamine. Nu toate interactiunile posibile sunt enumerate in acest ghid de medicatie.

Pastrare

Pastrati comprimatele Micardis in ambalajul lor original, la temperatura camerei, departe de umiditate si caldura.

Pret: 77,42 RON/28 comprimate filmate a 80 mg
Pret: 60,07 RON/28 comprimate filmate a 40 mg

vizite: 1195

 

 

 

articole recente
• Ibutin Prospect
• Urisan Gr Prospect
• Amoxicilina Antibiotice Prospect
• Coaprovel Prospect

 

 

 

 

 

 

eXTReMe Tracker