poezii,versuri,rtete     
CATEGORII
POZE
DIVERSE
PERSONALITATI
REFERATE
AGENDA MEDICALA
PLANTE MEDICINALE
ISTORIE
DICTIONAR AL LIMBII ROMANE
SCRIITORI
PICTORI CELEBRII
CELE SAPTE MINUNI ALE LUMII
CARTE DE BUCATE
POEZII
TERAPII NATURISTE
ENCICLOPEDIE
HOMEOPATIA
ZODIAC SOLAR
PAGINA DE RELIGIE
DICTIONARUL LIMBII ROMANE
AGENDA MWDICALA
BIOLOGIE
GEOGRAFIE
CROITORIE PENTRU INCEPATORI ACASA
ANATOMIE
IMAGINI FLORA SI FAUNA
ARTICOLE
9-vita Prospect
A-z Retard Cu Luteina Prospect
Abaktal Prospect
Abilify Prospect
acecor prospect
acemiz
Acetaminofen Prospect
Acetona Dimetilcetona
Acid Acetic Prospect
acid acetilsalicilic
.Acasa » AGENDA MEDICALA » ZOCOR PRET, PROSPECT SIMVASTATINADistribuie pe Facebook  Distribuie pe Google+
ZOCOR PRET, PROSPECT SIMVASTATINA


Zocor 10 mg, 20 mg pret, prospect Simvastatina

Zocor (simvastatin) apartine unui grup de medicamente numite inhibitori ai HMG CoA reductazei, sau "statine". Simvastatina reduce nivelul de colesterol "rau" (lipoproteine ​​cu densitate scazuta, sau LDL) si trigliceride in sange, in timp ce cresterea nivelului de colesterol "bun" (lipoproteine ​​de mare densitate, sau HDL).

Indicatii

Zocor este utilizat pentru scaderea colesterolului si trigliceridelor (tipuri de grasimi) din sange.

De asemenea, este utilizat pentru a reduce riscul de accident vascular cerebral, atac de cord, si alte complicatii cardiace la persoanele cu diabet zaharat, boli coronariene, sau a altor factori de risc.

Zocor este utilizat la adulti si copii, care au cel putin 10 de ani.

Zocor poate fi, de asemenea, utilizate in scopuri care nu sunt mentionate in acest ghid de medicatie.

Informatii importante

In cazuri rare, Zocor poate provoca o afectiune care duce la distrugerea tesutului muscular scheletic, ceea ce duce la insuficienta renala. Sunati-va medicului dumneavoastra imediat daca aveti dureri inexplicabile musculare, sensibilitate, slabiciune sau mai ales daca aveti, de asemenea, febra, oboseala neobisnuita, si urina inchisa la culoare.

Niciodata nu luati Zocor in cantitati mai mari, sau pentru mai mult timp decat v-a fost recomandat de catre medicul dumneavoastra. Urmati instructiunile de dozare medicului dumneavoastra foarte atent. Luand prea mult din acest medicament poate provoca reactii adverse grave sau care pun viata in pericol.

Inainte de a lua Zocor, spuneti medicului dumneavoastra daca ati avut vreodata boli hepatice sau renale, diabet, afectiuni ale tiroidei sau, daca sunteti de origine chineza, sau daca beti mai mult de 2 bauturi alcoolice pe zi.

Sarcina si alaptarea

Zocor poate afecta un copil nenascut sau provoca malformatii congenitale. Nu utilizati daca sunteti gravida.

Nu mai luati acest medicament si spuneti medicului dumneavoastra imediat daca ramaneti gravida.

Utilizati un control eficient pentru prevenirea sarcinii, pentru a evita sarcina in timp ce luati acest medicament.

Simvastatina poate trece in laptele matern si ar putea dauna unui copil alaptat. Nu alaptati in timp ce luati Zocor.

Interactiuni

Grapefruit si suc de grapefruit poate interactiona cu Simvastatina si sa conduca la efecte potential periculoase. Nu consuma produse grapefruit in timpul tratamentului cu acest medicament.

Unele medicamente pot provoca efecte nedorite sau periculoase atunci cand sunt folosite cu Zocor. Medicul dumneavoastra poate decide sa modifice planul de tratament daca utilizati anumite antibiotice sau medicamente antifungice, medicamente pentru hepatita C, medicamente de inima, sau medicamente pentru tratamentul HIV / SIDA.

Doze si mod de administrare

De obicei doza la adult de Zocor pentru prevenirea bolilor cardiovasculare:

Interval de dozare de obicei: 5 pana la 40 mg pe cale orala o data pe zi, seara

Pacientii cu CHD sau cu risc ridicat de CHD:

Doza initiala: 10 la 20 mg oral o data pe zi, seara a inceput simultan cu dieta si exercitiile fizice

Pacientii cu risc crescut pentru un eveniment CHD datorita CHD existent, diabet, boli vasculare periferice, antecedente de accident vascular cerebral sau alte boli cerebrovasculare:

Doza initiala: 40 mg oral o data pe zi, seara

Comentarii:

Determinarile -Lipid trebuie efectuate dupa 4 saptamani de tratament si periodic dupa aceea.

-Due La riscul crescut de miopatie (inclusiv rabdomioliza), in special in timpul primului an de tratament, utilizarea doza de 80 mg trebuie limitata la pacientii care au fost luati 80 mg timp de 12 luni sau mai mult, fara dovezi de toxicitate musculara.

De obicei doza la adult de Zocor pentru reducerea riscului cardiovascular:

Interval de dozare de obicei: 5 pana la 40 mg pe cale orala o data pe zi, seara

Pacientii cu CHD sau cu risc ridicat de CHD:

Doza initiala: 10 la 20 mg oral o data pe zi, seara, inceput simultan cu dieta si exercitiile fizice

Pacientii cu risc crescut pentru un eveniment CHD datorita CHD existent, diabet, boli vasculare periferice, antecedente de accident vascular cerebral sau alte boli cerebrovasculare:

Doza initiala: 40 mg oral o data pe zi, seara

De obicei doza la adult de Zocor pentru hipercolesterolemie familiala homozigota:

Doza recomandata: 40 mg oral o data pe zi, seara

Comentarii:
-Simvastatin Trebuie folosit ca adjuvant la alte tratamente hipolipemiante (de exemplu afereza LDL) sau numai daca aceste tratamente nu sunt disponibile.

Doza pediatrica obisnuite pentru hipercolesterolemie familiala heterozigota:

Mai putin de 10 de ani: Nu este recomandat

10 ani sau mai mari:

Doza initiala: 10 mg oral o data pe zi, seara

Doza de intretinere: 10-40 mg oral o data pe zi, seara

Doza maxima: 40 mg oral o data pe zi, seara

Comentarii:

Ajustarile -Dozele ar trebui sa fie efectuate la intervale de 4 saptamani sau mai mult.

Indicatia aprobata:

- Ca Un adjuvant la dieta pentru a reduce totale-C, LDL-C, si nivelurile de Apo B in baieti adolescenti si fete care au cel putin un an postmenarche, 10 si 17 de ani, cu HeFH, in cazul in care dupa un proces adecvat de dieta terapie urmatoarele constatari sunt prezente:

1. colesterolului LDL ramane 190 mg / dl sau mai mare; sau
2. colesterolului LDL ramane 160 mg / dl sau mai mare si exista un istoric familial pozitiv de boala prematura cardiovasculare (CVD) sau doua sau mai multe alti factori de risc CVD sunt prezente in pacient adolescent. Scopul minim de tratament la pacientii copii si adolescenti este de a realiza o medie LDL-C mai mica de 130 mg / dL.

-cele Varsta optima la care sa initieze terapia de scadere a lipidelor pentru a reduce riscul de simptomatice CAD maturitate nu a fost determinata.

Mod de administrare

Luati Zocor exact asa cum a fost prescris. Urmati toate indicatiile de pe eticheta si prescriptia medicala. Niciodata nu luati acest medicament, in cantitati mai mari, sau pentru mai mult timp decat a fost prescris. Luand prea mult din acest medicament poate provoca reactii adverse grave sau care pun viata in pericol.

Zocor este, de obicei luat la culcare sau cu o masa de seara. Daca luati acest medicament mai mult de o data pe zi, luati in timpul meselor. Medicul dumneavoastra poate modifica doza ocazional pentru a va asigura ca obtineti cele mai bune rezultate.

In timp ce utilizati Zocor, poate fi necesar analize de sange frecvente.

Posibil sa aveti nevoie pentru a lua Zocor pe termen lung pentru tratamentul colesterolului ridicat. Posibil sa aveti nevoie pentru a opri utilizarea acestui medicament pentru o perioada scurta de timp, daca aveti o interventie chirurgicala sau o urgenta medicala. Nu incetati sa luati acest medicament decat daca medicul dumneavoastra va spune.

Zocor este doar o parte a unui program complet de tratament, care include, de asemenea, dieta, exercitii fizice, si controlul greutatii. Urmati dieta, medicamente si rutina de antrenament foarte atent.

Daca uitati sa luazi Zocor

Luati doza omisa imediat ce va aduceti aminte. Sariti peste doza in cazul in care este aproape timpul pentru urmatoarea doza programata. Nu luati medicamente in plus pentru a compensa doza uitata.

Supradozaj

Se solicita asistenta medicala de urgenta sau sunati la linia de ajutor 112.

Efecte secundare Zocor

Obtineti ajutor medical de urgenta, daca aveti oricare dintre aceste semne de o reactie alergica la Zocor: urticarie; respiratie dificila; umflarea fetei, buzelor, limbii, sau a gatului.

in cazuri rare, Zocor poate provoca o afectiune care duce la distrugerea tesutului muscular scheletic, ceea ce duce la insuficienta renala. Sunati-va medicului dumneavoastra imediat daca aveti dureri inexplicabile musculare, sensibilitate, slabiciune sau mai ales daca aveti, de asemenea, febra, oboseala neobisnuita, si urina inchisa la culoare.

De asemenea, apelati medicul dumneavoastra imediat daca aveti:

- semne ale unei probleme renale - putin sau deloc urinare; urinare dureroasa sau dificila; umflarea picioarelor sau gleznelor; senzatie de oboseala sau dificultati de respiratie; sau
- probleme hepatice - greata, dureri de stomac de sus, mancarime, senzatie de oboseala, pierderea poftei de mancare, urina de culoare inchisa, scaune de culoarea argilei, icter (ingalbenirea pielii sau a ochilor).

Reactii adverse frecvente Zocor pot include:

- durere de cap;
- constipatie, greata, dureri de stomac; sau
- simptome de raceala, cum ar fi nas infundat, stranut, durere in gat.

Aceasta nu este o lista completa a efectelor secundare si altele pot aparea. Sunati-va medicului dumneavoastra pentru sfaturi medicale despre efectele secundare.

Ce ar trebui sa se evite in timp ce luati Zocor?

Grapefruit si suc de grapefruit poate interactiona cu simvastatina si conduce la efecte secundare nedorite. Evitati utilizarea produselor grapefruit in timpul tratamentului cu Zocor.

Evitati consumul de alimente care sunt bogate in grasimi sau colesterol. Zocor nu va fi la fel de eficace in scaderea colesterolului dumneavoastra daca nu urmati un plan de dieta pentru reducerea nivelului de colesterol.

Evitati consumul de alcool. Se poate ridica nivelul de trigliceride si poate creste riscul de afectare a ficatului.

Contraindicatii

Nu trebuie sa luati Zocor daca sunteti alergic la Simvastatina, daca sunteti-gravida sau alaptati, sau daca aveti o boala hepatica activa.

Urmatoarele medicamente pot creste riscul de probleme grave musculare daca le luati impreuna cu Zocor. Aceste medicamente nu trebuie utilizate in timp ce luati Zocor:

- ciclosporina;
- gemfibrozil;
- nefazodona;
- un antibiotic - claritromicina, eritromicina, telitromicina;
- antimicotic - itraconazol, ketoconazol, posaconazol, voriconazol;
- hepatita C medicamente - boceprevir, telaprevir; sau
- Medicamente HIV / SIDA - atazanavir, cobicistat (Stribild, Tybost), darunavir, fosamprenavir, indinavir, nelfinavir, ritonavir, saquinavir, tipranavir.

Inainte de a incepe sa luati Zocor, spuneti medicului dumneavoastra daca deja folositi oricare dintre aceste medicamente:

- lomitapide; sau
- medicamente de inima - amiodarona, amlodipina, diltiazem, dronedarona, ranolazina, verapamil.

Pentru a va asigura Zocor este sigur pentru d-voastra spuneti medicului dumneavoastra daca aveti:

- antecedente de boli de ficat;
- antecedente de boli de rinichi;
- diabet;
- o tulburare tiroidiana; sau
- daca bei mai mult de 2 bauturi alcoolice pe zi.

Zocor poate provoca o afectiune care duce la distrugerea tesutului muscular scheletic, ceea ce duce la insuficienta renala. Aceasta conditie poate fi mai probabil sa apara la adulti in varsta si la persoanele care au boli de rinichi sau hipotiroidism insuficient controlat (tiroida underactive).

Ce alte medicamente vor afecta Zocor?

Multe medicamente pot interactiona cu simvastatina. Nu toate interactiunile posibile sunt indicate aici. Spuneti medicului dumneavoastra despre toate medicamentele si orice incepeti sau incetati sa utilizati in timpul tratamentului cu Zocor, mai ales:

- delavirdine;
- fenofibrat; sau
- fluconazol

Aceasta lista nu este completa si multe alte medicamente pot interactiona cu simvastatina. Aceasta include cele pe baza de prescriptie medicala si medicamente produse din plante si vitamine.

Pastrare

Pastrati la temperatura camerei departe de umiditate, caldura si lumina.

Pret: 13,45 RON/ 28 comprimate filmate a 10 mg
Pret: 25,45 RON/28 comprimate filmate a 20 mg

vizite: 786

 

 

 

articole recente
• Ibutin Prospect
• Urisan Gr Prospect
• Amoxicilina Antibiotice Prospect
• Coaprovel Prospect

 

 

 

 

 

 

eXTReMe Tracker