poezii,versuri,rtete     
CATEGORII
POZE
DIVERSE
PERSONALITATI
REFERATE
AGENDA MEDICALA
PLANTE MEDICINALE
ISTORIE
DICTIONAR AL LIMBII ROMANE
SCRIITORI
PICTORI CELEBRII
CELE SAPTE MINUNI ALE LUMII
CARTE DE BUCATE
POEZII
TERAPII NATURISTE
ENCICLOPEDIE
HOMEOPATIA
ZODIAC SOLAR
PAGINA DE RELIGIE
DICTIONARUL LIMBII ROMANE
AGENDA MWDICALA
BIOLOGIE
GEOGRAFIE
CROITORIE PENTRU INCEPATORI ACASA
ANATOMIE
IMAGINI FLORA SI FAUNA
ARTICOLE
Alegerea Modelului Si A Materialului Pentru Tipare Haine
Croitul Materialului Cu Tipare De Croitorie
Jacheta Tipar Taior Dama
Jacheta Tipar Taior
Jupon Pentru Rochii Si Fuste Tipar
Luarea Masurilor Si Construirea Tiparelor
Rochite De Vara Pentru Fetite Schita Model
Stabilirea Cantitatii De Material Pentru Imbracaminte
Sutien Fara Bretele Tipar Schita
tipare bluze, tipar bluza dama
.Acasa » CROITORIE PENTRU INCEPATORI ACASA » SUTIEN FARA BRETELE TIPAR, SCHITADistribuie pe Facebook  Distribuie pe Google+
SUTIEN FARA BRETELE TIPAR, SCHITA


Sutien fara bretele tipar, schita sutien

In fig. 226 este prezentat un sutien fara bretele (foarte practic pentru rochii cu decolteu mare sau din material transparent). Se recomanda pentru masuri care nu depasesc 52.
Fig. 226. Schita sutien fara bretele model, tipar sutien fara bretele.

Pentru construirea tiparului de sutien fara bretele (masura 48) sunt necesare urmatoarele masuri:

- jumatate din grosimea bustului — 48 cm.
- jumatate din grosimea taliei — 38 cm.

Tiparul

Partea laterala si din spate a sutienului (fig. 227 a)

Se deseneaza un dreptunghi ABCD cu laturile orizontale. AB si CD, egale cu 32 cm corespunzand lungimii partii laterale si din spate a sutienului (jumatate din grosimea taliei, conform, masurii, minus 6 cm pentru toate masurile):

38 - 6 = 32 cm,

si laturile verticale AD si BC egale cu 22 cm corespuzand latimii partii laterale si a celei din spate a sutienului (1/2 din jumatatea grosimii bustului, conform, masurii, minus 2 cm pentru toate masurile):

(48 : 2) - 2 = 22 cm.


Rascroitura pentru ronduri.

Din punctul B pe linia AB se aplica, spre stanga 5 cm (pentru toate masurile). Din punctul C pe linia BC se aplica in sus 8 cm (1/6 din jumatatea grosimii bustului conform masurii):

48 : 6 = 8cm
 
Fig. 227 a. Schita tiparului partii laterale si din spate a sutienului fara bretele.Fig. 227 a. Schita tiparului partii laterale si din spate a sutienului fara bretele, tipar sutien.

Punctele 5 si 8 se unesc printr-o linie punctata, care se imparte in patru parti egale. Din punctul superior de diviziune, perpendicular pe linia punctata, se aplica spre stanga 1,5 cm, iar de la punctele inferioare de diviziune — cate 2,5 cm (pentru toate masurile). Linia de rascroitura se duce prin punctele 5 (de pe linia AB), 1,5, 2,5 si 2,5 spre punctul 8.

Cusatura laterala.

Pe linia CD, se aplica din punctul C spre stanga 2 cm (pentru toate masurile). Punctele 8 si 2 se unesc.

Linia superioara.

Din punctul A se aplica in jos 6 cm (pentru toate masurile). Punctele 6 si 5 se unesc printr-o linie punctata. Din punctul 6 se aplica 2 cm (pentru toate masurile) pe linia punctata spre dreapta. Distanta de la punctul 2 pana la punctul 5 se imparte in doua si din punctul de diviziune se aplica in jos 1 cm (pentru toate masurile). Din punctul 6 se aplica in jos 2 cm (pentru toate masurile). Linia superioara se duce prin punctele 5 (de pe linia AB), 1 si 2 spre punctul 2 (de pe linia AD).

Linia inferioara.

Pe linia AB, se aplica din punctul D in sus 2 cm (pentru toate masurile). Punctele 2 si 2 (de pe linia CD) se unesc printr-o linie punctata, care se imparte apoi in doua si din punctul de diviziune se aplica in sus 1 cm (pentru toate masurile). Linia inferioara se duce prin punctele 2 si 1 spre punctul 2.

Fig. 227 b. Schita tiparului partii din fata a sutienului fara bretele.Fig. 227 b. Schita tiparului partii din fata a sutienului fara bretele, tipar sutien.

Intaritura (panza de intarire).

Din punctul 5 se aplica spre stanga (pe linia superioara) 3 cm. Din punctul 2 se aplica spre stanga (pe linia inferioara) 7 cm. Punctele 3 si 7 se unesc. Din punctele 3 si 7 se aplica spre stanga cate 1.cm. Punctele 7 se unesc.

Partea din fata a sutienului (fig. 227 b).  

Se deseneaza un dreptunghi ABCD, cu laturile verticale AD si BC de 20 cm corespunzand lungimii partii din fata a sutienului (1/2 din jumatatea grosimii bustului, conform masurii minus 4 cm pentru toate masurile):

(48 : 2) - 4 = 20 cm,

si laturile orizontale AB si CD egale cu 10 cm, corespunzand latimii partii din fata a sutienului (1/4 din jumatatea grosimii taliei, conform masurii, plus 0,5 cm pentru toate masurile):

[(38 : 4) + 0,5] = 10 cm.

Linia inferioara.

Din punctul D pe linia AD, se aplica 4 cm in sus. Punctele 4 si C se unesc printr-o linie punctata care se imparte apoi in doua si din punctul de diviziune, perpendicular pe linia punctata, se aplica in sus 1 cm (pentru toate masurile). Linia inferioara se duce prin punctele 4 si 1 spre punctul C.

Linia superioara.

Prin punctul B pe linia AB se aplica spre stanga 2 cm (pentru toate masurile). Din punctul 4 se aplica pe linia AD in sus 8 cm (pentru toate masurile). Punctele 8 si 2 se unesc printr-o linie punctata care se imparte in patru parti egale. De la punctul superior de diviziune, perpendicular pe linia punctata se aplica in jos 2 cm, de la punctul de diviziune din mijloc — 2,5 cm si de la punctul inferior 1,5 cm. Linia superioara se duce din punctul 8 prin punctele 1,5, 2,5 si 2 spre punctul 2,

Intaritura.

Din punctele B si C se aplica spre stanga cate 1 cm (pentru toate masurile). Punctele 1 si 1 se unesc.

Construirea sfertului de rond (fig. 227 c)Fig. 227 c. Schita tiparuluii sfertului de rond pentru sutienul fara bretele, tipar sutien.

Se duce o linie orizontala lunga de 12 cm. Capetele liniei se inseamna cu L si Lx. Linia LLX se imparte in doua. De la punctul de diviziune se aplica in jos 1 cm (pentru toate masurile), iar in sus 10 cm (pentru toate masurile). Linia inferioara se duce prin punctele L si 1 spre punctul L1. Punctele L si 10, precum si punctele Lx si 10 se unesc prin linii punctate care se impart apoi in trei parti egale. De la punctul superior de diviziune al liniei care uneste punctul L cu punctul 10 se aplica spre stanga 0,5 cm (pentru toate masurile). Se duce o linie prin punctele 10 si 0,5 spre puncul L. De la punctul superior de diviziune al liniei care uneste punctele 10 si L1 se aplica apoi spre dreapta 0,5 cm (pentru toate masurile).

Linia se prelungeste peste punctele 10 si 0,5 spre punctul  L1. Fiecare rond al sutienului este format din patru   sferturi.

Forma sarmei (fig. 227, d)Fig. 227 d. Schita tiparului pentru forma sarmei la sutien fara bretele, tipar sutien.

Se deseneaza un dreptunghi ABCD, cu laturile orizontale AB si CD, lungimea dreptunghiului, egale cu 38 cm, si laturile verticale AD si BC, latimea dreptunghiului, egale cu 10 cm.
Linia AB se imparte in sase parti egale. Punctele de diviziune se noteaza cu literele P, P1, P2, P3 si P4. Din punctul P2 se duce in jos o linie perpendiculara pe linia CD, iar punctul de intersectie cu linia CD se noteaza cu H. Din punctele A si B se aplica in jos cate 1,5 cm (pentru toate masurile), iar din punctele obtinute se aplica spre dreapta si spre stanga cate 1 cm (pentru toate masurile).

Din punctele Px si P3 se aplica in jos cate 1,5 cm (pentru toate masurile). Unghiurile AP2H si BP2H se impart in doua si din punctul P2 se aplica pe bisectoarele unghiurilor cate 5,5 cm (pentru toate masurile). Din punctul H se aplica spre dreapta si spre stanga cate 1,5 cm (pentru toate masurile). Linia de contur a sarmei se duce prin punctele 1,5, 1 (de pe linia AD),P 1,5, 5,5, 1,5, H,1,5, 5,5, 1,5, P4 si 1 spre punctul 1,5. Sarma se traseaza pe linia superioara a rondourilor.

Croitul si cusutul

La croitul sutienului fara bretele nu se lasa rezerve pentru cusaturi, deoarece au fost prevazute la construirea tiparului. Este de preferat ca rondourile sa se faca din dantela captusita cu tul. Sutienul se ajusteaza exact pe corp la proba. Piesele sutienului se unesc prin cusatura cu refec. Marginea cusaturilor se finiseaza pe partea din dos cu extrafor sau panglica. Pentru a fixa intaritura se aplica suvite transversale. Sarmei i se da forma corespunzatoare apoi se aplica pe linia superioara a rondourilor sutienului.

Nota: Acest tipar poate fi folosit la confectionarea oricarui fel de sutien, chiar si cu bretele. Bretelele le puteti aplica cu siguranta, cu imaginatia pe care o aveti cu, cine nu are imaginatie nu incepe sa faca croitorie acasa.


vizite: 457

 

 

 

articole recente
• Sanval Prospect
• Ibuprofen Prospect
• Ibutin Prospect
• Urisan Gr Prospect

 

 

 

 

 

 

eXTReMe Tracker