poezii,versuri,rtete     
CATEGORII
POZE
DIVERSE
PERSONALITATI
REFERATE
AGENDA MEDICALA
PLANTE MEDICINALE
ISTORIE
DICTIONAR AL LIMBII ROMANE
SCRIITORI
PICTORI CELEBRII
CELE SAPTE MINUNI ALE LUMII
CARTE DE BUCATE
POEZII
TERAPII NATURISTE
ENCICLOPEDIE
HOMEOPATIA
ZODIAC SOLAR
PAGINA DE RELIGIE
DICTIONARUL LIMBII ROMANE
AGENDA MWDICALA
BIOLOGIE
GEOGRAFIE
CROITORIE PENTRU INCEPATORI ACASA
ANATOMIE
IMAGINI FLORA SI FAUNA
ARTICOLE
1 Martie Martisor
Abcesul Cald
Abcesul Cerebral
Abcesul Perianal
Abcesul Prostatic
Abcesul Pulmonar
Acarienii Combatere
Accesul Interzis Indicator
Accesul Interzis Autobuzelor
Accesul Interzis Autovehiculelor Cu Exceptia Motocicletelor Fara Atas
.Acasa » DIVERSE » MICROLARINGOSCOPIA SI MICROCHIRURGIA ENDOLARINGIANADistribuie pe Facebook  Distribuie pe Google+
MICROLARINGOSCOPIA SI MICROCHIRURGIA ENDOLARINGIANA


Microlaringoscopia si microchirurgia endolaringiana indicatii

Microlaringoscopia si microchirurgia endolaringiana reprezinta progrese importante in diagnosticul si tratamentul bolilor de laringe. Ele sunt legate de conditii de dotare, organizare si pregatire a cadrelor realizabile in general in unitatile specializate mai mari. Microlaringoscopia si microchirurgia endolaringiana se folosesc alaturi de metodele clasice de investigare si tratament ale laringelui, tinandu-se seama de avantajele ca si de unele dezavantaje ale fiecarei metode.

Laringoscopia indirecta obisnuita, practicata de orice laringolog si uneori de medici din alte profile, ramane metoda cea mai uzuala de inspectie a cavitatii laringiene. Ea se poate realiza la adulti si copii mari mai mult sau mai putin usor, de obicei chiar fara anestezie si cu putine neplaceri pentru persoana examinata, in cazurile dificile si de insucces se recurge la laringoscopie directa cu anestezie locala sau generala.

Microlaringoscopia laringiana se poate executa si cu anestezie locala, in laringoscopie directa si in unele cazuri chiar indirecta, dar numai microlaringoscopia directa „suspendata" (cu sprijinirea laringoscopului pe torace), de preferinta in narcoza, asigura conditii superioare pentru investigatii de finete si chirurgia functionala a laringelui. Cu ajutorul microlaringoscopiei laringiene se pot pune in evidenta mai bine leziuni precanceroase ale laringelui, se pot depista forme incipiente de cancer laringian sau se poate preciza extensia unei tumori.

Ca si laringoscopia directa simpla microlaringoscopia laringiana si microchirurgia endolaringiana se practica si la copil, inclusiv la sugar.

Din statisticile publicate rezulta ca bolile pentru care au fost intrebuintate mai des microlaringoscopia si microchirurgia endolaringiana au fost: tumori benigne si maligne ale laringelui, noduli vocali, laringite cronice, traumatisme ale laringelui si sechelele lor, malformatii congenitale, stenoze, „edem" cronic al corzilor vocale, paralizii ale corzilor vocale.

Pe langa interventii chirurgicale ehdolaringiene se pot face si alte manevre terapeutice ca injectarea de corticosteroizi si alfachimotripsina in hematoame ale corzilor vocale dupa intubatia laringiana precum si in articulatia cricoaritenoidiana dupa mobilizarea ei in cazuri de fibroza.

S-a recomandat de asemenea injectarea de corticosteroizi in articulatia cricoaritenoidiana in cazuri de artrita acuta reumatica.
vizite: 175

 

 

 

articole recente
• Sanval Prospect
• Ibuprofen Prospect
• Ibutin Prospect
• Urisan Gr Prospect

 

 

 

 

 

 

eXTReMe Tracker