poezii,versuri,rtete     
CATEGORII
POZE
DIVERSE
PERSONALITATI
REFERATE
AGENDA MEDICALA
PLANTE MEDICINALE
ISTORIE
DICTIONAR AL LIMBII ROMANE
SCRIITORI
PICTORI CELEBRII
CELE SAPTE MINUNI ALE LUMII
CARTE DE BUCATE
POEZII
TERAPII NATURISTE
ENCICLOPEDIE
HOMEOPATIA
ZODIAC SOLAR
PAGINA DE RELIGIE
DICTIONARUL LIMBII ROMANE
AGENDA MWDICALA
BIOLOGIE
GEOGRAFIE
CROITORIE PENTRU INCEPATORI ACASA
ANATOMIE
IMAGINI FLORA SI FAUNA
ARTICOLE
150 remedii homeopatice
abies nigra
aconitum napellus
actea racemosa
adonis vernalis
aesculus hipocastanum
aethusa cynapium
agaricus
Allium Cepa
Allium Sativum Homeopatie
.Acasa » HOMEOPATIA » ALLIUM SATIVUM, HOMEOPATIE, USTUROIUL, REMEDIIDistribuie pe Facebook  Distribuie pe Google+
ALLIUM SATIVUM, HOMEOPATIE, USTUROIUL, REMEDII


Allium Sativum -Usturoiul- Homeopatie

Usturoiul face parte din familia Liliaceae.

Administrarea unor doze ponderabile {mari}, la om, produce tulburari astenice cronice ale mucoaselor digestive si iritarea cronica a mucoaselor respiratorii.

Homeopatic, se foloseste cu succes în ameliorarea marilor gurmanzi carnivori cu astenie digestiva, pentru bronsita cronica si în anumite dureri de sold.

In prima situatie, este vorba despre un individ corpolent, amenintat de obezitate si de manifestari herpetice, artritic. Decat sa bea, prefera sa mânance, cu precadere carne. Dupa mese, oricat ar fi fost de copioase, prezinta o salivatie intensa, o senzatie de piatra în stomac, eructatii arzatoare si colici flatulente. Buzele sunt uscate, iar limba — pala, cu papile rosii sau neteda, cu papile sterse, în orice caz, mai uscata noaptea. Sunt active dilutiile centezimale de la a 4-a la a 7-a.

Si bronsiticul cronic sensibil la Allium sativum trebuie sa fie corpolent, dar agravat de timpul umed, rece sau cald. Intervin si factori psihici specifici: raluri bronsice, chinte de tuse mai frecvente dimineata si o expectoratie abundenta fie mucoasa, fie gelatinoasa, aderenta si fetida. La aer curat si periodic bolnavul prezinta dispnee. Retinem ca dilutiile a 4-a si a 5-a centezimala rezolva aceste suferinte care includ si anumite forme de traheite,  bronsiectazii si astm periodic.

In artrita soldului, coxalgie si psoita sunt active dilutiile centezimale de la a 5-a la a 7-a daca durerea (care poate interesa numai psoasul sau muschii iliaci) este agravata de cea mai mica miscare a soldului sau coapsei, de schimbarea timpului si de frigul umed.


vizite: 947

 

 

 

articole recente
• Sanval Prospect
• Ibuprofen Prospect
• Ibutin Prospect
• Urisan Gr Prospect

 

 

 

 

 

 

eXTReMe Tracker