poezii,versuri,rtete     
CATEGORII
POZE
DIVERSE
PERSONALITATI
REFERATE
AGENDA MEDICALA
PLANTE MEDICINALE
ISTORIE
DICTIONAR AL LIMBII ROMANE
SCRIITORI
PICTORI CELEBRII
CELE SAPTE MINUNI ALE LUMII
CARTE DE BUCATE
POEZII
TERAPII NATURISTE
ENCICLOPEDIE
HOMEOPATIA
ZODIAC SOLAR
PAGINA DE RELIGIE
DICTIONARUL LIMBII ROMANE
AGENDA MWDICALA
BIOLOGIE
GEOGRAFIE
CROITORIE PENTRU INCEPATORI ACASA
ANATOMIE
IMAGINI FLORA SI FAUNA
ARTICOLE
150 remedii homeopatice
abies nigra
aconitum napellus
actea racemosa
adonis vernalis
aesculus hipocastanum
aethusa cynapium
agaricus
Allium Cepa
Allium Sativum Homeopatie
.Acasa » HOMEOPATIA » VALERIANA HOMEOPATIA, REMEDIU HOMEOPATDistribuie pe Facebook  Distribuie pe Google+
VALERIANA HOMEOPATIA, REMEDIU HOMEOPAT


Valeriana homeopatia, remediu homeopat, doze

Odoleanul face parte din familia Valerianaceae.

Francezii numesc planta "iarba pisicilor", caci aceste feline o mananca ori de cate ori au tulburari dispeptice, ca si cand i-ar cunoaste proprietatile homeopatice.

In etnoiatria romaneasca, in Moldova, c. Barca si C. Gorea (1972) semnaleaza utilizarea odoleanului pentru linistirea nervilor, conform proprietatilor homeopatice ale acestei plante.

Administrarea de doze ponderabile de Valeriana provoaca excitare nervoasa cu agitatie si spasme, si eretism circulator cu congestie cerebrala, senzatie de caldura si ameteli.

Dilutiile de la a 3-a decimala la a 5-a centezimala din remediul homeopat Valeriana sunt active in nervozitate, pitiatism, menopauza, hiperestezie senzoriala, spasme nervoase, secuse, astm cu o mare componenta psihica, dispepsie nervoasa. De regula, e vorba despre o menopauzica sau o oligomenoreica care a abuzat eventual de musetel, foarte nervoasa si schimbatoare, hipersensibila senzorial, cu manifestari spasmodice alternad cu tulburari psihice. Inteligenta si vesela, se teme de intuneric si solitudine. E ameliorata mancand si mergand, si agravata pe stomacul gol si in imobilitate. Orice efort muscular provoaca cefalee, iar frigul provoaca otalgie. Prezinta frecvent: bula faringiana, sughit, greturi urcand de la ombilic spre faringe, polakiurie nervoasa, crampe scriind. Pot apare palpitatii si transpiratii calde. Bolnava e mai agitata noaptea, poate prezenta prurit nocturn. Mai rar este vorba despre un barbat.

Aceleasi dilutii din remediu sunt utilizate in tulburarile dispeptice spasmodice sau flatulente, de origine nervoasa, chiar in cazul unor noi nascuti, care vomita laptele, sunt nervosi si expulzeaza in diaree bucati de lapte coagulat.

Dilutiile centezimale a 4-a si a 5-a din remediul homeopat Valeriana sunt active intr-o serie de dureri reumatice musculare, care apar mai ales la femei nervoase si au urmatoarele caracteristici: aparitie si disparitie brusca, secuse frecvente, agravare in imobilitate si ameliorare la miscare si prin frectii. Remediul e indicat si in sciatica.


vizite: 800

 

 

 

articole recente
• Sanval Prospect
• Ibuprofen Prospect
• Ibutin Prospect
• Urisan Gr Prospect

 

 

 

 

 

 

eXTReMe Tracker