poezii,versuri,rtete     
CATEGORII
POZE
DIVERSE
PERSONALITATI
REFERATE
AGENDA MEDICALA
PLANTE MEDICINALE
ISTORIE
DICTIONAR AL LIMBII ROMANE
SCRIITORI
PICTORI CELEBRII
CELE SAPTE MINUNI ALE LUMII
CARTE DE BUCATE
POEZII
TERAPII NATURISTE
ENCICLOPEDIE
HOMEOPATIA
ZODIAC SOLAR
PAGINA DE RELIGIE
DICTIONARUL LIMBII ROMANE
AGENDA MWDICALA
BIOLOGIE
GEOGRAFIE
CROITORIE PENTRU INCEPATORI ACASA
ANATOMIE
IMAGINI FLORA SI FAUNA
ARTICOLE
150 remedii homeopatice
abies nigra
aconitum napellus
actea racemosa
adonis vernalis
aesculus hipocastanum
aethusa cynapium
agaricus
Allium Cepa
Allium Sativum Homeopatie
.Acasa » HOMEOPATIA » VERATRUM ALBUM CH 30, REMEDIU HOMEOPATDistribuie pe Facebook  Distribuie pe Google+
VERATRUM ALBUM CH 30, REMEDIU HOMEOPAT


Veratrum Album ch 30 homeopatie, remediu homeopat

Steregoaia face parte din familia Liliaceae.

Administrarea de doze ponderabile de Veratrumalbum produce prostratie rapida cu racirea corpului, cianoza si colaps, diaree holeriforma grava cu spasme viscerale, crampe musculare cu rigiditate persistenta, slabiciune paralitica a miocardului cu slabirea si cresterea frecventei pulsului, tulburari psihice (delir agitat sau depresie melancoliforma).

Tinctura-mama se prepara din radacina proaspata recoltata la inceputul lunii iunie.

Modalitati.

- agravare la cea mai mica miscare, pe timp umed si rece;
- ameliorare prin repaus in clinostatism pe timp cald.

In diareea acuta, enterite holeriforme, gastro-enterite acute si grave se administreaza dilutiile centezimale a 1-a si a 5-a din remediu. Bolnavul, dupa o diaree de tip Camphora, ajunge la prostratie si algiditate. E palid (sau paleste asezandu-se in pat) si cianozat, faciesul devine hipocratic, iar corpul, rece, se acopera cu sudori reci, mai ales la nivelul fruntii. Diareea profuza e precedata de crampe abdominale si insotita de voma, cu o senzatie de vid sau de frig glacial in abdomen si in vertex si e urmata de epuizare. Bolnavul are gura uscata, o sete vie (de apa rece sau de aciditate) sau o salivatie abundenta; uneori de foame, doreste alimente reci. Simte ca si cand prin vene i-ar circula apa rece. E usor ameliorat band cald si invelit. Pulsul e filiform.

Dilutiile centezimale de la a 4-a la a 7-a din remediul Veratrum album sunt active in tendinte lipotimice, in starile preagonice sau dupa o spaima, sau in cursul menstruatiei, sau a unei nasteri, sau a unei constipatii chinuitoare. Corpul se raceste, se cianozeaza si e ameliorat fiind acoperit. Mai prezinta : transpiratii reci, tendinta la voma si diaree. In menstruatii abundente si in avans, precedate de epuizare si nimfomanie si insotite de racirea corpului, paloare, colici crampoide cu transpiratii reci la frunte, voma si diaree se intrebuinteaza dilutia a 4-a centezimala in timpul menstruatiilor si cea de a 7-a inainte.

In manii si deliruri se folosesc dilutiile centezimale de la a 5-a la a 7-a in formele cu agitatie si de la a 9-a la a 30-a din remediul Veratrum Album,in depresiile melancoliforme. Este vorba fie despre varstnici slabiti, loviti de soarta, fie despre amenoreice, dismenoreice sau gravide. Melancolia poate imbraca forme religioase. Bolnava e indiferenta, taciturna, disperata, anxioasa, plange usor. Alteori, e logoreica, deliranta, impudica, vrea sa imbratiseze pe toata lumea, se dezbraca in public.

In spasme musculare crampoide, convulsii epileptiforme sau tetaniforme, cefalee, spasme ale glotei, intestinelor, diafragmei sau peretelui abdominal, tuse spasmodica (agravata intrind intr-o camera calda sau band rece), mai ales la o dismenoreica sau dupa o spaima, se administreaza dilutiile centezimale a 4-a sau a 5-a. Uneori, exista o alternanta de crampe si pareza. Aceste manifestari sunt insotite de o slabiciune a miocardului, cu paloare, voma, racirea corpului, transpiratii reci la nivelul fetei.

Cuvinte tag: Veratrum album, ch 30, remediu homeopat, Steregoaia, homeopatie, Veratrum, remedii homeopatice.


vizite: 2574

 

 

 

articole recente
• Sanval Prospect
• Ibuprofen Prospect
• Ibutin Prospect
• Urisan Gr Prospect

 

 

 

 

 

 

eXTReMe Tracker