poezii,versuri,rtete     
CATEGORII
POZE
DIVERSE
PERSONALITATI
REFERATE
AGENDA MEDICALA
PLANTE MEDICINALE
ISTORIE
DICTIONAR AL LIMBII ROMANE
SCRIITORI
PICTORI CELEBRII
CELE SAPTE MINUNI ALE LUMII
CARTE DE BUCATE
POEZII
TERAPII NATURISTE
ENCICLOPEDIE
HOMEOPATIA
ZODIAC SOLAR
PAGINA DE RELIGIE
DICTIONARUL LIMBII ROMANE
AGENDA MWDICALA
BIOLOGIE
GEOGRAFIE
CROITORIE PENTRU INCEPATORI ACASA
ANATOMIE
IMAGINI FLORA SI FAUNA
ARTICOLE
150 remedii homeopatice
abies nigra
aconitum napellus
actea racemosa
adonis vernalis
aesculus hipocastanum
aethusa cynapium
agaricus
Allium Cepa
Allium Sativum Homeopatie
.Acasa » HOMEOPATIA » VERATRUM VIRIDE HOMEOPATIA, REMEDIUDistribuie pe Facebook  Distribuie pe Google+
VERATRUM VIRIDE HOMEOPATIA, REMEDIU


Veratrum Viride homeopatia, remediu homeopat doze

Face parte din familia Liliaceae.

Administrarea de doze ponderabile de Veratrum Viride la omul sanatos produce: congestia inflamatorie acuta a creierului si a meningelor cerebrospinale cu agitatie, cu tendinta convulsiva si apoi la torpoare, congestie inflamatorie acuta a plamanului sau a rinichilor, inflamarea gastro-intestinala cu spasme gastrice sau esofagiene violente, dupa o excitatie circulatorie acuta (pletora, tahicardie, cresterea tensiunii arteriale), o slabire a miocardului si a pulsului.

Tinctura-mama se prepara prin macerarea in alcool a plantei proaspete procurata in preriile americane.Modalitati.

- agravare la miscare si dimineata la trezire; 
- ameliorare la presiune si masaj.

In vasculopatii cerebrale, meningite, meningo­encefalita, se utilizeaza dilutii de la a 3-a decimala si a 4-a centezimala din remediul Veratrum viride. Bolnavul, in general sangvin si pletoric, prezinta brusc: fata calda si rosu livida, palind la asezarea in pat, ochi injectati, pupile dilatate, carotide pulsand intens, pulsul initial plin si rapid, apoi rar si slab, gura uscata, limba cu o dunga rosie si uscata pe mijloc, transpiratii calde si abundente, febra mare vesperala, sete cu dorinta de mici portii dese de apa, cefalee ameliorata de presiune, pulsatii arteriale percepute mai ales la carotida si la femorala dreapta, spasme musculare, ameteli si dinlopie, daca incearca sa se miste. Tendinta la delir Turios.

Aceleasi dilutii sunt active in debutul unor pneumopatii acute. Temperatura bolnavului este semnificativ mai mica dimineata. Bolnavul viseaza apa si prezinta dermatografism pozitiv.

In puseul pletoric acut se utilizeaza dilutiile centezimale a 4-a si a 5-a din remediu. Din tabloul clinic de mai sus lipseste febra. Bolnavul se simte mai rau dimineata, prezentand vertij matinal, dispnee. Puseul congestiv poate fi provocat de expunerea la soare puternic a hipertensivilor sau de intirzierea menstruatiei.

Aceleasi dilutii din remediul Veratrum Viride sunt active in unele spasme si convulsii, fara transpiratii calde, ci, uneori, cu transpiratii reci si vascoase. Uneori este vorba despre o coree cu spasme, convulsii, sau despre o gastroenterita cu voma, agravata de bauturi reci, cu sughit intens si dureros intre orele 13 si 14, sau despre o dismenoree spasmodica premenstruala.


vizite: 438

 

 

 

articole recente
• Sanval Prospect
• Ibuprofen Prospect
• Ibutin Prospect
• Urisan Gr Prospect

 

 

 

 

 

 

eXTReMe Tracker