poezii,versuri,rtete     
CATEGORII
POZE
DIVERSE
PERSONALITATI
REFERATE
AGENDA MEDICALA
PLANTE MEDICINALE
ISTORIE
DICTIONAR AL LIMBII ROMANE
SCRIITORI
PICTORI CELEBRII
CELE SAPTE MINUNI ALE LUMII
CARTE DE BUCATE
POEZII
TERAPII NATURISTE
ENCICLOPEDIE
HOMEOPATIA
ZODIAC SOLAR
PAGINA DE RELIGIE
DICTIONARUL LIMBII ROMANE
AGENDA MWDICALA
BIOLOGIE
GEOGRAFIE
CROITORIE PENTRU INCEPATORI ACASA
ANATOMIE
IMAGINI FLORA SI FAUNA
ARTICOLE
150 remedii homeopatice
abies nigra
aconitum napellus
actea racemosa
adonis vernalis
aesculus hipocastanum
aethusa cynapium
agaricus
Allium Cepa
Allium Sativum Homeopatie
.Acasa » HOMEOPATIA » VIBURNUM OPULUS 6CH HOMEOPATIE, REMEDIUDistribuie pe Facebook  Distribuie pe Google+
VIBURNUM OPULUS 6CH HOMEOPATIE, REMEDIU


Viburnum opulus 6ch homeopatie, remediu homeopat

Calinul face parte din familia Caprifoliaceae.

Administrarea de doze ponderabile de Viburnum opulus produce o iritare congestiva, spasmodica si dureroasa a organelor genitale feminine, cu iritarea vezicii si tulburari nervoase si mintale reflexe.

In dismenoree si dismenoreea membranoasa se utilizeaza dilutia a 3-a decimala din remediul Viburnum, in timpul menstrelor si, a 1-a centezimala, intre menstre. Intre menstruatii, femeia e nervoasa, prezinta spasme reflexe la nivelul uterului congestionat si al ovarelor, e mereu in miscare, dar tanjeste dupa singuratate. Spasmele se intensifica pana la amploarea unor crampe in cursul menstruatiilor, cand apare si o mare agitatie nervoasa, dispnee si teama de oprire a cordului. Simptomatologia e agravata de miscare, la caldura camerei si de secuse si, ameliorata de presiune si repaus. Mai apar: greturi, mictiuni imperioase si abundente, urmate de senzatia ca urina continua sa curga. Exista o hipomenoree (menstre rare, cu debit mic, scurte), sau, mai rar, hipermenoree cu sange cu miros dezagreabil.

Aceleasi dilutii di remediul Viburnum opulus sunt active in tulburarile nervoase si spasmodice reflexe ale unor afectiuni utero-ovariene: enteralgii, crampe ale membrelor inferioare, lumbago, ovaralgii stangi, palpitatii, precordialgii, tuse sau convulsii uterine reflexe, eventual in sarcina, amenintarea de avort si tendinta la avort in primele doua luni de sarcina. Fata de spasmele descrise mai sus, acestea sunt mai eratice, predomina pe partea stanga si se manifesta la nivele foarte variate: crampe gambiere dupa un mars, crampe abdominale sau splenice, dureri cardiace cu palpitatii, greturi cu senzatie de vid gastric ameliorate mancand, dureri pelviene de la sacrum spre uter si pubis, tuse spasmodica. Toate aceste manifestari se agraveaza daca menstruatiile intarzie (fara a fi calmate de venirea lor), in caz de sarcina, in camera calda, la miscare, seara sau fiind culcat pe partea stanga si, se amelioreaza in aer proaspat, la presiune si in repaus.


vizite: 1384

 

 

 

articole recente
• Sanval Prospect
• Ibuprofen Prospect
• Ibutin Prospect
• Urisan Gr Prospect

 

 

 

 

 

 

eXTReMe Tracker